MENU

Tak jadano w dawnym Hotelu Rzeszów

Przystawki / Starters

Siekany tatar wołowy z piklami, jajkiem przepiórczym i serem dojrzewającym

CHOPPED BEEF TARTAR WITH MIXED PICKLE, QUAIL EGG AND MATURE CHEESE

54 zł

Śledź w śmietanie z cebulą i karmelizowana śliwka

HERRING IN SOUR CREAM WITH ONION AND CARAMELIZED PLUM

28 zł

Zupa / Soup

Żur z jajkiem i kiełbasą

TRADITIONAL POLISH SOUR RYE SOUP WITH EGG AND SAUSAGE

26 zł

Tradycyjny rosół domowy z makaronem

TRADITIONAL HOME-MADE BROTH WITH NOODLES

21 zł

Dania główne / Main dishes

Panierowany kotlet schabowy z duszoną kapustą z pomidorami, ziemniaki pieczone w ziołach z oliwą rozmarynową

BREADED PORK CHOP WITH STEWED CABBAGE WITH TOMATOES, POTATOES BAKED IN HERBS WITH ROSEMARY OLIVE OIL

51 zł

Filet z kurczaka z kostką w pomidorowym pesto, tarta szpinakowa z serem pleśniowym, mus dyniowy, sos jeżynowy

CHICKEN FILLET WITH CUBES IN TOMATO PESTO, SPINACH TART WITH BLUE CHEESE, PUMPKIN MOUSSE, BLACKBERRY SAUCE

46 zł

Żeberka wieprzowe w sosie barbecue z pieczonymi ziemniakami i duszona kapusta z pomidorami

PORK RIBS IN BARBECUE SAUCE WITH ROASTED POTATOES AND STEWED CABBAGE WITH TOMATOES

76 zł

Ragout wołowe z jeleniem z warzywami korzennymi i proziakiem

BEEF RAGOUT WITH DEER, ROOT VEGETABLES AND PROZIAK

69 zł

Menu

Przystawki & Sałatki / Starters & Salads

Bruschetty ze świeżymi pomidorami, mozzarellą oraz z tapenadą z suszonych pomidorów i oliwek

BRUSCHETTA WITH FRESH TOMATOES, WITH MOZZARELLA AND TAPENADE WITH DRIED TOMATOES AND OLIVES

23 zł

Krewetki z patelni z czosnkiem, koprem włoskim marynowanym, cebulą, chilli i grillowaną foccacią

PANFRIED SHRIMPS WITH GARLIC, MARINATED FENNEL, ONION, CHILLI AND GRILLED FOCCACIA

56 zł

Deska Antipasti
(wędliny i sery długodojrzewające, sery miękkie, oliwki, grillowane warzywa, pieczywo)

ANTIPASTI BOARD
(COLD CUTS AND LONG-RIPENING CHEESE, SOFT CHEESE, OLIVES, GRILLED VEGETABLES, BREAD)

95 zł

Sałatka Cezar z kurczakiem, boczkiem, parmezanem i sosem anchois

CAESAR SALAD WITH CHICKEN, BACON, PARMESAN CHEESE AND ANCHOVY SAUCE

46 zł

Sałatka z karmelizowanym serem kozim, szpinakiem, jabłkiem, gruszką w winie, pieczonym burakiem, ogórkiem, crunch orzechowym, winegretem z rokitnika i bagietką ziołową

SALAD WITH CARAMELIZED GOAT CHEESE, SPINACH, APPLE, PEAR IN WINE, BAKED BEETROOT, CUCUMBER, NUT CRUNCH, VINAIGRETTE WITH SEA BUCKTHORN AND HERB BAGUETTE

45 zł

Sałatka z serem wegańskim, pieczoną dynią, karmelizowaną śliwką, kiszoną rzodkwią, pomidorem koktajlowym, dressingiem orzechowym, musem z derenia i podpłomykiem pełnoziarnistym

SALAD WITH VEGAN CHEESE, BAKED PUMPKIN, CARAMELIZED PLUM, PICKLED RADISH, CHERRY TOMATO, NUT DRESSING, DOGWOOD MOUSSE AND WHOLE GRAIN LATBREAD

44 zł

Zupy / Soups

Krem pomidorowy z mozzarellą, świeżą bazylią i oliwą

TOMATO CREAM WITH MOZZARELLA, FRESH BASIL AND OLIVE OIL

24 zł

Zupa krem z karczocha z pieczoną marchewką i prażoną cebulką

CREAM OF ARTICHOKE SOUP WITH ROASTED CARROTS AND ROASTED ONION

24 zł

Zupa tajska z krewetką i kurczakiem

THAI SOUP WITH SHRIMP AND CHICKEN

36 zł

Makarony / Pasta

Pikantne tagliolini z papryczką jalapeño, panierowanym filetem z kurczaka, sosem louisiana, kremowym serem cheddar i masłem orzechowym

SPICY TAGLIOLINI WITH JALAPEÑO PEPPERS, BREADED CHICKEN FILLET, LOUISIANA SAUCE, CREAMY CHEDDAR CHEESE AND PEANUT BUTTER

43 zł

Spaghetti Carbonara z boczkiem, jajkiem, parmezanem i świeżą rukolą

SPAGHETTI CARBONARA WITH BACON, EGG, PARMESAN AND FRESH ARUGULA

45 zł

Ravioli z borowikami, polędwiczka wieprzowa, ciemny sos borowikowy, pomidor koktajlowy i suszony, parmezan

RAVIOLI WITH PORCINI MUSHROOMS, PORK TENDERLOIN, DARK BOLETUS SAUCE, CHERRY AND DRIED TOMATOES, PARMESAN CHEESE

49 zł

Pappardelle z łososiem, szpinakiem, pomidorkami koktajlowymi w winno – maślanym sosie z Grana Padano

PAPARDELLE WITH SALMON, SPINACH, CHERRY TOMATOES IN A WINE BUTTER SAUCE WITH GRANA PADANO

54 zł

Zielone tagliatelle ze szpinakiem, cebulką balsamiczną, pomidorem suszonym, czosnkiem i cebulą*

GREEN TAGLIATELLE WITH SPINACH, BALSAMIC ONION, DRIED TOMATO, GARLIC AND ONION*

* z kurczakiem / WITH CHICKEN +8 zł

45 zł

Risotto z polędwiczką wieprzową, grzybami leśnymi, suszonym pomidorem, cebulą balsamico, parmezanem i rucolą

RISOTTO WITH PORK TENDERLOIN, MUSHROOMS, DRIED TOMATO, BALSAMIC ONION, PARMESAN AND ARUGULA

48 zł

Risotto buraczane z wędzonym twarogiem, grzybami, paloną cebulą, marchewką parisienne, burakami pieczonymi i pestkami dyni

BEETROOT RISOTTO WITH SMOKED COTTAGE CHEESE, MUSHROOMS, ROASTED ONION, PARISIENNE CARROTS, BAKED BEETS AND PUMPKIN SEEDS

45 zł

Dania główne / Main dishes

Sandacz duszony w boczniakach z zieloną soczewicą, suszonymi pomidorami, sosem demi glace oraz z mieszanymi sałatami

ZANDER STEWED IN OYSTER MUSHROOMS WITH GREEN LENTILS, DRIED TOMATOES, WITH DEMI GLACE SAUCE AND MIXED SALADS

74 zł

Łosoś z kruszonką pietruszkową, aranchini buraczkowe z karczochem i grzybami, sos szpinakowy, mus dyniowy oraz oliwa cytrynowa

SALMON WITH PARSLEY CRUMBLE, BEETROOT ARANCHINI WITH ARTICHOKE AND MUSHROOMS, SPINACH SAUCE, PUMPKIN MOUSSE AND LEMON OIL

71 zł

Polędwiczka wieprzowa w musztardzie, ragout dyniowe z warzywami, ziemniaki pieczone z gzikiem, sos grzybowy

PORK TENDERLOIN IN MUSTARD, PUMPKIN RAGOUT WITH VEGETABLES AND BAKED POTATOES WITH GZIK*, MUSHROOM SAUCE
* gzik (cottage cheese mixed with sour cream, chives and radishes with herb)

56 zł

Kaczka z musem jabłkowo – czosnkowym, gnocchi buraczkowe faszerowane mascarpone i orzechami, czerwona kapusta, sos rodzynkowy

DUCK WITH APPLE AND GARLIC MOUSSE, BETTROOT GNOCCHI STUFFED WITH MASCARPONE AND NUTS, RED CABBAGE, RAISIN SAUCE

79 zł

Klasyczny burger wołowy z pomidorem, ogórkiem kiszonym, serem cheddar, domowym sosem majonezowo – musztardowym z pikantnym jalapeño, bekonem, frytkami belgijskimi i sosem

CLASSIC BEEF BURGER WITH TOMATO, PICKLED CUCUMBER, CHEDDAR CHEESE, HOMEMADE MAYONNAISE AND MUSTARD SAUCE WITH SPICY JALAPEÑO, BACON, BELGIAN FRIES AND SAUCE

57 zł

Wegetariański burger z marynowany serem tofu, guacamole, wegańskim majonezem curry, kiszonym ogórkiem, duszoną marchewką z frytkami belgijskimi

VEGETARIAN BURGER WITH MARINATED TOFU CHEESE, GUACAMOLE, VEGAN CURRY MAYONNAISE, PICKLED CUCUMBER, STEWED CARROT WITH BELGIAN FRIES

47 zł

Steki / Steaks

Polędwica wołowa 200g

BEEF TENDERLOIN

110 zł

Rostbef sezonowany 300g

SEASONED NEW YORK STEAK

115 zł

Antrykot sezonowany 300g

SEASONED RIB EYE

115 zł

Dobierz dodatki do steka | Choose steak additional

DODATKI / EXTRAS:

Ziemniaki pieczone (BAKED POTATOS)

Frytki belgijskie (BELGIAN FRIES)

Grillowane warzywa (GRILLED VEGETABLES)

Szpinak (SPINACH)

Mieszane sałaty (MIXED SALADS)

Gnocchi

14 zł / porcja

SOS / SOUCE:

Borowikowy (BOLETUS)

Z pieczonego czosnku (BAKED GARLIC)

Z zielonego pieprzu (GREEN PEPPER)

14 zł / porcja

Desery / Desserts

Suflet czekoladowy z sosem malinowym i lodami miętowymi

CHOCOLATE SOUFFLE WITH RASPBERRY SAUCE AND MINT ICE CREAM

26 zł

Lodowy deser brownie z sosem truskawkowym i bitą śmietaną

ICE BROWNIE DESSERT WITH STRAWBERRY SAUCE AND WHIPPED CREAM

25 zł

Torcik Ferrero Rocher

BLACK FERRERO ROCHER

18 zł

Creme brulee ze śliwką suszoną i sosem z czerwonego wina

CREME BRULEE WITH DRIED PLUMS AND RED WINE SAUCE

20 zł

Beza z kremem kasztanowym z konfiturą żurawinową

MERINGUE WITH CHESTNUT CREAM AND CRANBERRY JAM

20 zł

Tort Szwarcwaldzki

BLACK FOREST CAKE

16 zł

Szarlotka na ciepło z lodami

WARM APPLE PIE WITH ICE CREAM

21 zł

Tiramisu

TIRAMISU

23 zł

Potrzebujesz wyjątkowego miejsca na obiad z najbliższymi, spotkanie biznesowe czy wieczorny wypad ze znajomymi? Skontaktuj się z nami!