MENU

Tak jadano w dawnym Hotelu Rzeszów

Przystawki / Starters

Tatar wołowy z piklami, jajkiem przepiórczym i serem dojrzewającym

CHOPPED BEEF TARTAR WITH MIXED PICKLE, QUAIL EGG AND MATURE CHEESE

57 zł

Zupa / Soup

Żur z jajkiem i kiełbasą

TRADITIONAL POLISH SOUR RYE SOUP WITH EGG AND SAUSAGE

29 zł

Tradycyjny rosół domowy z makaronem

TRADITIONAL HOME-MADE BROTH WITH NOODLES

23 zł

Dania główne / Main dishes

Panierowany kotlet schabowy z duszoną kapustą z pomidorami, ziemniaki z wody z masłem i koprem

BREADED PORK CHOP WITH STEWED CABBAGE WITH TOMATOES, WATER POTATOES WITH BUTTER AND DILL

57 zł

Żeberka wieprzowe w sosie barbecue z pieczonymi ziemniakami i duszona kapusta z pomidorami

PORK RIBS IN BARBECUE SAUCE WITH ROASTED POTATOES AND STEWED CABBAGE WITH TOMATOES

84 zł

Menu

Przystawki & Sałatki / Starters & Salads

Bruschetta z tapenadą z suszonych pomidorów, rwaną mozarellą, guacamole i bazyliową salsą z czerwonej cebuli

BRUSCHETTA WITH SUN-DRIED TOMATO TAPENADE, TORN MOZZARELLA, GUACAMOLE AND BASIL RED ONION SALSA

30 zł

Deska Antipasti
(wędliny i sery długodojrzewające, sery miękkie, oliwki, grillowane warzywa, tapenada z suszonych pomidorów i oliwek, pieczywo)

ANTIPASTI BOARD
(COLD MEATS AND LONG-RIPENED CHEESES, SOFT CHEESES, OLIVES, GRILLED VEGETABLES, DRIED TOMATO AND OLIVE TAPENADE, BREAD)

119 zł

Sałatka Cezar z kurczakiem, boczkiem, parmezanem i sosem anchois

CAESAR SALAD WITH CHICKEN, BACON, PARMESAN CHEESE AND ANCHOVY SAUCE

49 zł

Sałatka z łososiem, szparagami, guacamole, pomidorkami koktajlowymi i mieszanymi sałatami z ogórkiem i rzodkiewką, dressing jogurtowy, podpłomyk

SALAD WITH SALMON, ASPARAGUS, GUACAMOLE, CHERRY TOMATOES AND MIXED LETTUCES WITH CUCUMBER AND RADISH, YOGURT DRESSING, FLATBREAD

49 zł

Krewetki z patelni z czosnkiem, kaparami, cebulą, chilli i grillowaną foccacią

PAN-FRIED SHRIMPS WITH GARLIC, CAPERS, ONION, CHILLI AND GRILLED FOCCACIA

59 zł

Zupy / Soups

Krem pomidorowy z mozzarellą, świeżą bazylią i oliwą

TOMATO CREAM WITH MOZZARELLA, FRESH BASIL AND OLIVE OIL

25 zł

Krem kalafiorowy z karmelizowaną cebulą, zieloną oliwą i grzanką z parmezanem

CAULIFLOWER CREAM WITH CARAMELIZED ONION, GREEN OLIVE OIL AND PARMESAN TOAST

25 zł

Zupa tajska z krewetką, kurczakiem i makaronem ryżowm

THAI SOUP WITH SHRIMP AND CHICKEN

37 zł

Makarony / Pasta

Pikantne tagliolini z papryczką jalapeño, panierawnym filetem z kurczaka, sosem louisiana, kremowym serem cheddar i masłem orzechowym

SPICY TAGLIOLINI WITH JALAPEÑO PEPPERS, BREADED CHICKEN FILLET, LOUISIANA SAUCE, CREAMY CHEDDAR CHEESE AND PEANUT BUTTER

46 zł

Spaghetti Carbonara z boczkiem, jajkiem, parmezanem i świeżą rukolą

SPAGHETTI CARBONARA WITH BACON, EGG, PARMESAN AND FRESH ARUGULA

47 zł

Ravioli z borowikami, polędwiczka wieprzowa, ciemny sos borowikowy, pomidor koktajlowy i suszony parmezan

RAVIOLI WITH PORCINI MUSHROOMS, PORK TENDERLOIN, DARK BOLETUS SAUCE, CHERRY AND DRIED TOMATOES, PARMESAN CHEESE

54 zł

Tagliatelle nero z łososiem, szpinakiem, pomidorkami koktajlowymi w winno – maślanym sosie z Grana Padano

TAGLIATELLE NERO WITH SALMON, SPINACH, CHERRY TOMATOES IN A WINE-BUTTER SAUCE WITH GRANA PADANO

56 zł

Zielone tagliatelle ze szpinakiem, cebulką balsamiczną, pomidorem suszonym, czosnkiem i cebulą*

GREEN TAGLIATELLE WITH SPINACH, BALSAMIC ONION, DRIED TOMATO, GARLIC AND ONION*

* z kurczakiem / WITH CHICKEN +10 zł

45 zł

Zielone risotto z polędwiczką wieprzową, parmezanem, szparagami i cukinią, pasta z pieczonej papryki i bakłażana

GREEN RISOTTO WITH PORK TENDERLOIN, PARMESAN, ASPARAGUS AND ZUCCHINI, BAKED PEPPER AND EGGPLANT PASTE

56 zł

Risotto z burrata di bufala, parmezanem, szparagami i cukinią, pasta z pieczonej papryki i bakłażana

RISOTTO WITH BURRATA DI BUFALA, PARMESAN, ASPARAGUS AND ZUCCHINI, BAKED PEPPER AND EGGPLANT PASTE

69 zł

Dania główne / Main dishes

Polędwica z dorsza w białym winie, sałatka mango ze szpinakiem, młoda marchew, patee z zielonej soczewicy i warzyw, zielony sos z marynowanego pieprzu

COD TENDERLOIN IN WHITE WINE, MANGO SALAD WITH SPINACH, YOUNG CARROTS, GREEN LENTIL AND VEGETABLE PATEE, GREEN PICKLED PEPPER SAUCE

75 zł

Stek z tuńczyka w sezamie, puree z batata i białej fasoli, sos winno-maślany, orientalna sałatka z ogórka czerwonej cebuli i granatu

TUNA STEAK IN SESAME, SWEET POTATO AND WHITE BEAN PUREE, WINE AND BUTTER SAUCE, ORIENTAL SALAD WITH CUCUMBER, RED ONION AND POMEGRANATE

79 zł

Polędwiczka wieprzowa z ziemniakiem z patelni, cebulą, pieczarkami, z sosem na musztardzie francuskiej i białym winie, zielone sałaty z rzodkiewką, marchewką marynowaną i winegretem

PORK TENDERLOIN WITH PAN-FRIED POTATO, ONION, MUSHROOMS, FRENCH MUSTARD SAUCE AND WHITE WINE, GREEN LETTUCE WITH RADISH, MARINATED CARROT AND VINAIGRETTE

57 zł

Pierś z kaczki sous-vide, gnocchi buraczane z mascarpone i orzechami, mus z czerwonej kiszonej kapusty i jabłka, broccolini, marchew i szparag na maśle, sos demi z czerwoną porzeczką

SOUS-VIDE DUCK BREAST, BEETROOT GNOCCHI WITH MASCARPONE AND NUTS, RED SAUERKRAUT AND APPLE MOUSSE, BROCCOLINI, CARROTS AND ASPARAGUS IN BUTTER, DEMI SAUCE WITH RED CURRANT

76 zł

Klasyczny burger wołowy z pomidorem i ogórkiem kiszonym, ser cheddar, domowy sos majonezowo – musztardowy z pikantnym jalapeño, bekon, frytki belgijskie

CLASSIC BEEF BURGER WITH TOMATO, PICKLED CUCUMBER, CHEDDAR CHEESE, HOMEMADE MAYONNAISE AND MUSTARD SAUCE WITH SPICY JALAPEÑO, BACON, BELGIAN FRIES

59 zł

Wegetariański burger z tofu w panko, piklowana marchewka i rzepa biała, rukola, wegański sos sriracha-mayo, frytki belgijskie

VEGETARIAN BURGER WITH TOFU IN PANKO, PICKLED CARROTS AND WHITE TURNIPS, ARUGULA, VEGAN SRIRACHA-MAYO SAUCE, BELGIAN FRIES

49 zł

Steki / Steaks

Polędwica wołowa (200/250g)
z pieczonymi ziemniakami, grillowanymi warzywami i sosem z zielonego pieprzu

BEEF TENDERLOIN (200/250g)
WITH BAKED POTATOES, GRILLED VEGETABLES AND GREEN PEPPER SAUCE

139 zł

Rostbef sezonowany* (300/350g)
z frytkami belgijskimi, zielone sałaty z rzodkiewką, marchewką marynowaną i winegretem, sos z zielonego pieprzu

SEASONED NEW YORK STEAK (300/350g)
WITH BELGIAN FRIES, GREEN SALADS WITH RADISHES, MARINATED CARROTS AND VINAIGRETTE, WITH GREEN PEPPER SAUCE

*zapytaj o dostępność u obsługi dotyczy ROSTBEF I ANTRYKOT
*ask about availability from the staff, applies to SEASON NEW YORK STEAK AND SEASONED RIB EYE

149 zł

Antrykot sezonowany* (300/350g)
z ziemniakami z patelni, piklowaną czerwoną cebulą, pieczarkami i sosem z zielonego pieprzu

SEASONED RIB EYE (300/350g)
WITH PAN-FRIED POTATOES, PICKLED RED ONION, MUSHROOMS AND GREEN PEPPER SAUCE

*zapytaj o dostępność u obsługi dotyczy ROSTBEF I ANTRYKOT
*ask about availability from the staff, applies to SEASON NEW YORK STEAK AND SEASONED RIB EYE

149 zł

Desery / Desserts

Suflet czekoladowy z sosem malinowym i lodami miętowymi

CHOCOLATE SOUFFLE WITH RASPBERRY SAUCE AND MINT ICE CREAM

31 zł

Lodowy deser brownie z sosem truskawkowym i bitą śmietaną

ICE BROWNIE DESSERT WITH STRAWBERRY SAUCE AND WHIPPED CREAM

29 zł

Maślane ciastko z lodami pistacjowymi i nadzieniem wiśniowym, sos czekoladowy

BUTTER COOKIE WITH PISTACHIO ICE CREAM AND CHERRY FILLING, CHOCOLATE SAUCE

24 zł

Beza z kremem mandarynkowym z mango, marakują i chrupką czekoladową

MERINGUE WITH TANGERINE AND MANGO CREAM,PASSION FRUIT AND CHOCOLATE CRISP

23 zł

Torcik Szwarcwaldzki

BLACK FOREST CAKE

21 zł

Szarlotka na ciepło z lodami

WARM APPLE PIE WITH ICE CREAM

23 zł

Tiramisu

TIRAMISU

27 zł

Potrzebujesz wyjątkowego miejsca na obiad z najbliższymi, spotkanie biznesowe czy wieczorny wypad ze znajomymi? Skontaktuj się z nami!