Tatar wołowy z piklami, jajkiem przepiórczym i serem dojrzewającym
CHOPPED BEEF TARTAR WITH MIXED PICKLE, QUAIL EGG AND MATURE CHEESE
57 zł
Śledź w śmietanie z cebulą i karmelizowaną śliwką
HERRING IN CREAM WITH ONION AND CARAMELIZED PLUM
28 zł
Żur z jajkiem i kiełbasą
TRADITIONAL POLISH SOUR RYE SOUP WITH EGG AND SAUSAGE
29 zł
Tradycyjny rosół domowy z makaronem
TRADITIONAL HOME-MADE BROTH WITH NOODLES
23 zł
Panierowany kotlet schabowy z purée chrzanowym i kapustą zasmażaną
BREADED PORK CHOP WITH HORSERADISH PUREE AND FRIED CABBAGE
57 zł
Żeberka wieprzowe w glazurze piwno – miodowej, z kapustą zasmażaną, ziemniakami parmezanowymi i sosem BBQ
PORK RIBS IN BEER AND HONEY GLAZE, WITH FRIED CABBAGE AND POTATOES PARMESAN CHEESE AND BBQ SAUCE
89 zł
Proziak z rostbefem sous – vide, konfitura z czerwonej cebuli i balsamico, serek chrzanowy
PROZA BREAD WITH SOUS – VIDE ROAST BEEF, RED ONION JAM AND BALSAMICO, HORSERADISH CHEESE
30 zł
Deska Antipasti
(wędliny i sery długodojrzewające, sery miękkie, oliwki, marynowana cebulka, grillowane warzywa, tapenada z suszonych pomidorów i oliwek, pieczywo)
ANTIPASTI BOARD
(COLD MEATS AND LONG-RIPENED CHEESES, SOFT CHEESES, OLIVES, PICKLED ONION, GRILLED VEGETABLES, DRIED TOMATO AND OLIVE TAPENADE, BREAD)
119 zł
Sałatka Cezar z kurczakiem, boczkiem, parmezanem i sosem anchois
CAESAR SALAD WITH CHICKEN, BACON, PARMESAN CHEESE AND ANCHOVY SAUCE
49 zł
Sałatka z polskim serem korycińskim, granat, gruszka, batat pieczony, winegretem z rokitnika, mus dyniowy
SALAD WITH POLISH LOCAL CHEESE, POMEGRANATE, PEAR, BAKED SWEET POTATO, SEA BUCKTHORN VINAIGRETTE, PUMPKIN MOUSSE
49 zł
Krewetki z patelni z czosnkiem, kaparami, cebulą, chilli i bagietką pszenną
PAN-FRIED SHRIMPS WITH GARLIC, CAPERS, ONION, CHILLI AND WHEAT BAGUETTE
59 zł
Krem pomidorowo – paprykowy z prażoną soczewicą, popcornem z kaparów, peperonatą i grzanką pszenną
TOMATO AND PEPPER CREAM WITH ROASTED LENTILS, CAPER POPCORN, PEPERONATA AND WHEAT TOAST
25 zł
Zupa cebulowa z pikantną spianatą i grzanką tymiankową
ONION SOUP WITH SPICY SPIANTE AND THYME CROUTON
25 zł
Zupa tajska z krewetką, kurczakiem i makaronem ryżowm
THAI SOUP WITH SHRIMP AND CHICKEN
37 zł
Pikantne tagliolini z papryczką jalapeño, panierawnym filetem z kurczaka, sosem louisiana, kremowym serem cheddar i masłem orzechowym
SPICY TAGLIOLINI WITH JALAPEÑO PEPPERS, BREADED CHICKEN FILLET, LOUISIANA SAUCE, CREAMY CHEDDAR CHEESE AND PEANUT BUTTER
46 zł
Spaghetti Carbonara z boczkiem, jajkiem, parmezanem i świeżą rukolą
SPAGHETTI CARBONARA WITH BACON, EGG, PARMESAN AND FRESH ARUGULA
47 zł
Rotondi z giczą jagnięcą, sosem ciemnym demi-glace, pomidorkiem koktajlowym i suszonym, parmezanem i świeżą szałwią
ROTONDI WITH LAMB SHANK, DARK DEMI-GLACE SAUCE, AND CHERRY TOMATO AND DRIED, PARMESAN AND FRESH SAGE
54 zł
Tagliatelle nero z łososiem, pesto bazyliowym, pomidorkiem koktajlowym i suszonym, szpinakiem w winno – maślanym sosie z Grana Padano
TAGLIATELLE NERO WITH SALMON, BASIL PESTO, CHERRY AND DRIED TOMATOES, SPINACH IN A WINE AND BUTTER SAUCE WITH GRANA PADANO
58 zł
Zielone tagliatelle ze szpinakiem, cebulką balsamiczną, pomidorem suszonym, czosnkiem i cebulą*
GREEN TAGLIATELLE WITH SPINACH, BALSAMIC ONION, DRIED TOMATO, GARLIC AND ONION*
* z kurczakiem / WITH CHICKEN +10 zł
45 zł
Risotto z borowikiem i polędwiczką wieprzową, pomidor suszony, ser Grana Padano, chips z szynki dojrzewającej
RISOTTO WITH BOLETUS AND PORK TENDERLOIN, DRIED TOMATO, GRANA PADANO CHEESE, RIPENING HAM CHIPS
57 zł
Risotto dyniowe z serem pleśniowym, pieczarką, marynowaną dynią, natką pietruszki, serem Grana Padano i pestkami dyni
PUMPKIN RISOTTO WITH BLUE CHEESE, MUSHROOM, MARINATED PUMPKIN, PARSLEY, GRANA PADANO CHEESE AND PUMPKIN SEEDS
56 zł
Polędwica z dorsza sous – vide, blin ziemniaczany, sos winno – maślany, mus dyniowy z chili i limonką, tagiatelle z ogórka, dyni i piklowanej cebuli
SOUS-VIDE COD LOIN, POTATO PANCAKE, WINE-BUTTER SAUCE, PUMPKIN MOUSSE WITH
CHILI AND LIME, TAGIATELLE WITH CUCUMBER, PUMPKIN AND PICKLED ONION
76 zł
Stek z tuńczyka w sezamie, puree z batata i białej fasoli, sos winno-maślany, orientalna sałatka z ogórka czerwonej cebuli i granatu
TUNA STEAK IN SESAME, SWEET POTATO AND WHITE BEAN PUREE, WINE AND BUTTER SAUCE, ORIENTAL SALAD WITH CUCUMBER, RED ONION AND POMEGRANATE
79 zł
Polędwiczka wieprzowa, zapiekanka z kaszy gryczanej z kapustą, wątróbką i ziemniakiem, sos śmietanowo – grzybowy, warzywa palone, mus z kiszonej czerwonej kapusty
PORK TENDERLOIN, BUCKWHEAT CASSEROLE WITH CABBAGE, LIVER AND POTATO, CREAM AND MUSHROOM SAUCE, ROASTED VEGETABLES, SAUERKRAUT MOUSSE
57 zł
Pieczona połówka kaczki, gnocchi buraczane z mascarpone i orzechami, zasmażana czerwona kapusta, mus z jabłka, sos rodzynkowy
ROASTED HALF OF A DUCK, BEETROOT GNOCCHI WITH MASCARPONE AND NUTS, FRIED RED CABBAGE, APPLE MOUSSE, RAISIN SAUCE
99 zł
Klasyczny burger wołowy z pomidorem i ogórkiem kiszonym, ser cheddar, domowy sos majonezowo – musztardowy z pikantnym jalapeño, bekon, frytki belgijskie
CLASSIC BEEF BURGER WITH TOMATO, PICKLED CUCUMBER, CHEDDAR CHEESE, HOMEMADE MAYONNAISE AND MUSTARD SAUCE WITH SPICY JALAPEÑO, BACON, BELGIAN FRIES
59 zł
Wegetariański burger z jackfruitem, sos majonezowo – czosnkowy z chilli i miodem, warzywa słodko ostre, peperonata, frytki belgijskie
VEGETARIAN BURGER WITH JACKFRUIT, MAYONNAISE AND GARLIC SAUCE WITH CHILLI AND HONEY, SWEET AND SPICY VEGETABLES, PEPERONATA, BELGIAN FRIES
54 zł
Polędwica wołowa (200/250g)
z pieczonymi ziemniakami, grillowanymi warzywami i sosem z zielonego pieprzu
BEEF TENDERLOIN (200/250g)
WITH BAKED POTATOES, GRILLED VEGETABLES AND GREEN PEPPER SAUCE
139 zł
Rostbef sezonowany* (300/350g)
z frytkami parmezanowymi, mieszanymi sałatami z winegretem i sosem z zielonego pieprzu
SEASONED NEW YORK STEAK (300/350g)
WITH PARMESAN FRIES, MIXED SALADS WITH VINAIGRETTE AND GREEN PEPPER SAUCE
*zapytaj o dostępność u obsługi dotyczy ROSTBEF I ANTRYKOT
*ask about availability from the staff, applies to SEASON NEW YORK STEAK AND SEASONED RIB EYE
149 zł
Antrykot sezonowany* (300/350g)
z ziemniakiem z patelni z pieczarkami, piklowaną czerwoną cebulą i sosem z zielonego pieprzu
SEASONED RIB EYE (300/350g)
WITH PAN-FRIED POTATO WITH MUSHROOMS, PICKLED RED ONION AND GREEN PEPPER SAUCE
*zapytaj o dostępność u obsługi dotyczy ROSTBEF I ANTRYKOT
*ask about availability from the staff, applies to SEASON NEW YORK STEAK AND SEASONED RIB EYE
149 zł
Suflet czekoladowy z sosem malinowym i lodami miętowymi
CHOCOLATE SOUFFLE WITH RASPBERRY SAUCE AND MINT ICE CREAM
31 zł
Tradycyjny sernik
TRADITIONAL CHEESECAKE
22 zł
Maślane ciastko z lodami pistacjowymi i nadzieniem wiśniowym, sos czekoladowy
BUTTER COOKIE WITH PISTACHIO ICE CREAM AND CHERRY FILLING, CHOCOLATE SAUCE
24 zł
Brownie czekoladowe z musem Matcha, żelką gruszkową i sosem malinowym
CHOCOLATE BROWNIE WITH MATCHA MOUSSE, PEAR JELLY AND RASPBERRY SAUCE
24 zł
Tarta czekoladowa z karmelem, cremeux z marakuji, konfiturą z mango i marakuji
CHOCOLATE TART WITH CARAMEL, PASSION FRUIT CREMEUX, MANGO AND PASSION FRUIT JAM
23 zł
Szarlotka na ciepło z lodami
WARM APPLE PIE WITH ICE CREAM
23 zł
Tiramisu
TIRAMISU
27 zł
Potrzebujesz wyjątkowego miejsca na obiad z najbliższymi, spotkanie biznesowe czy wieczorny wypad ze znajomymi? Skontaktuj się z nami!