MENU

Tak jadano w dawnym Hotelu Rzeszów

Przystawki / Starters

Tatar wołowy z piklami, jajkiem przepiórczym i serem dojrzewającym

CHOPPED BEEF TARTAR WITH MIXED PICKLE, QUAIL EGG AND MATURE CHEESE

57 zł

Śledź w śmietanie z cebulą i karmelizowaną śliwką

HERRING IN CREAM WITH ONION AND CARAMELIZED PLUM

28 zł

Zupa / Soup

Żur z jajkiem i kiełbasą

TRADITIONAL POLISH SOUR RYE SOUP WITH EGG AND SAUSAGE

29 zł

Tradycyjny rosół domowy z makaronem

TRADITIONAL HOME-MADE BROTH WITH NOODLES

23 zł

Dania główne / Main dishes

Panierowany kotlet schabowy z purée chrzanowym i kapustą zasmażaną

BREADED PORK CHOP WITH HORSERADISH PUREE AND FRIED CABBAGE

57 zł

Żeberka wieprzowe w glazurze piwno – miodowej, z kapustą zasmażaną, ziemniakami parmezanowymi i sosem BBQ

PORK RIBS IN BEER AND HONEY GLAZE, WITH FRIED CABBAGE AND POTATOES PARMESAN CHEESE AND BBQ SAUCE

89 zł

Menu

Przystawki & Sałatki / Starters & Salads

Proziak z rostbefem sous – vide, konfitura z czerwonej cebuli i balsamico, serek chrzanowy

PROZA BREAD WITH SOUS – VIDE ROAST BEEF, RED ONION JAM AND BALSAMICO, HORSERADISH CHEESE

30 zł

Deska Antipasti
(wędliny i sery długodojrzewające, sery miękkie, oliwki, marynowana cebulka, grillowane warzywa, tapenada z suszonych pomidorów i oliwek, pieczywo)

ANTIPASTI BOARD
(COLD MEATS AND LONG-RIPENED CHEESES, SOFT CHEESES, OLIVES, PICKLED ONION, GRILLED VEGETABLES, DRIED TOMATO AND OLIVE TAPENADE, BREAD)

119 zł

Sałatka Cezar z kurczakiem, boczkiem, parmezanem i sosem anchois

CAESAR SALAD WITH CHICKEN, BACON, PARMESAN CHEESE AND ANCHOVY SAUCE

49 zł

Sałatka z polskim serem korycińskim, granat, gruszka, batat pieczony, winegretem z rokitnika, mus dyniowy

SALAD WITH POLISH LOCAL CHEESE, POMEGRANATE, PEAR, BAKED SWEET POTATO, SEA BUCKTHORN VINAIGRETTE, PUMPKIN MOUSSE

49 zł

Krewetki z patelni z czosnkiem, kaparami, cebulą, chilli i bagietką pszenną

PAN-FRIED SHRIMPS WITH GARLIC, CAPERS, ONION, CHILLI AND WHEAT BAGUETTE

59 zł

Zupy / Soups

Krem pomidorowo – paprykowy z prażoną soczewicą, popcornem z kaparów, peperonatą i grzanką pszenną

TOMATO AND PEPPER CREAM WITH ROASTED LENTILS, CAPER POPCORN, PEPERONATA AND WHEAT TOAST

25 zł

Zupa cebulowa z pikantną spianatą i grzanką tymiankową

ONION SOUP WITH SPICY SPIANTE AND THYME CROUTON

25 zł

Zupa tajska z krewetką, kurczakiem i makaronem ryżowm

THAI SOUP WITH SHRIMP AND CHICKEN

37 zł

Makarony / Pasta

Pikantne tagliolini z papryczką jalapeño, panierawnym filetem z kurczaka, sosem louisiana, kremowym serem cheddar i masłem orzechowym

SPICY TAGLIOLINI WITH JALAPEÑO PEPPERS, BREADED CHICKEN FILLET, LOUISIANA SAUCE, CREAMY CHEDDAR CHEESE AND PEANUT BUTTER

46 zł

Spaghetti Carbonara z boczkiem, jajkiem, parmezanem i świeżą rukolą

SPAGHETTI CARBONARA WITH BACON, EGG, PARMESAN AND FRESH ARUGULA

47 zł

Rotondi z giczą jagnięcą, sosem ciemnym demi-glace, pomidorkiem koktajlowym i suszonym, parmezanem i świeżą szałwią

ROTONDI WITH LAMB SHANK, DARK DEMI-GLACE SAUCE, AND CHERRY TOMATO AND DRIED, PARMESAN AND FRESH SAGE

54 zł

Tagliatelle nero z łososiem, pesto bazyliowym, pomidorkiem koktajlowym i suszonym, szpinakiem w winno – maślanym sosie z Grana Padano

TAGLIATELLE NERO WITH SALMON, BASIL PESTO, CHERRY AND DRIED TOMATOES, SPINACH IN A WINE AND BUTTER SAUCE WITH GRANA PADANO

58 zł

Zielone tagliatelle ze szpinakiem, cebulką balsamiczną, pomidorem suszonym, czosnkiem i cebulą*

GREEN TAGLIATELLE WITH SPINACH, BALSAMIC ONION, DRIED TOMATO, GARLIC AND ONION*

* z kurczakiem / WITH CHICKEN +10 zł

45 zł

Risotto z borowikiem i polędwiczką wieprzową, pomidor suszony, ser Grana Padano, chips z szynki dojrzewającej

RISOTTO WITH BOLETUS AND PORK TENDERLOIN, DRIED TOMATO, GRANA PADANO CHEESE, RIPENING HAM CHIPS

57 zł

Risotto dyniowe z serem pleśniowym, pieczarką, marynowaną dynią, natką pietruszki, serem Grana Padano i pestkami dyni

PUMPKIN RISOTTO WITH BLUE CHEESE, MUSHROOM, MARINATED PUMPKIN, PARSLEY, GRANA PADANO CHEESE AND PUMPKIN SEEDS

56 zł

Dania główne / Main dishes

Polędwica z dorsza sous – vide, blin ziemniaczany, sos winno – maślany, mus dyniowy z chili i limonką, tagiatelle z ogórka, dyni i piklowanej cebuli

SOUS-VIDE COD LOIN, POTATO PANCAKE, WINE-BUTTER SAUCE, PUMPKIN MOUSSE WITH
CHILI AND LIME, TAGIATELLE WITH CUCUMBER, PUMPKIN AND PICKLED ONION

76 zł

Stek z tuńczyka w sezamie, puree z batata i białej fasoli, sos winno-maślany, orientalna sałatka z ogórka czerwonej cebuli i granatu

TUNA STEAK IN SESAME, SWEET POTATO AND WHITE BEAN PUREE, WINE AND BUTTER SAUCE, ORIENTAL SALAD WITH CUCUMBER, RED ONION AND POMEGRANATE

79 zł

Polędwiczka wieprzowa, zapiekanka z kaszy gryczanej z kapustą, wątróbką i ziemniakiem, sos śmietanowo – grzybowy, warzywa palone, mus z kiszonej czerwonej kapusty

PORK TENDERLOIN, BUCKWHEAT CASSEROLE WITH CABBAGE, LIVER AND POTATO, CREAM AND MUSHROOM SAUCE, ROASTED VEGETABLES, SAUERKRAUT MOUSSE

57 zł

Pieczona połówka kaczki, gnocchi buraczane z mascarpone i orzechami, zasmażana czerwona kapusta, mus z jabłka, sos rodzynkowy

ROASTED HALF OF A DUCK, BEETROOT GNOCCHI WITH MASCARPONE AND NUTS, FRIED RED CABBAGE, APPLE MOUSSE, RAISIN SAUCE

99 zł

Klasyczny burger wołowy z pomidorem i ogórkiem kiszonym, ser cheddar, domowy sos majonezowo – musztardowy z pikantnym jalapeño, bekon, frytki belgijskie

CLASSIC BEEF BURGER WITH TOMATO, PICKLED CUCUMBER, CHEDDAR CHEESE, HOMEMADE MAYONNAISE AND MUSTARD SAUCE WITH SPICY JALAPEÑO, BACON, BELGIAN FRIES

59 zł

Wegetariański burger z jackfruitem, sos majonezowo – czosnkowy z chilli i miodem, warzywa słodko ostre, peperonata, frytki belgijskie

VEGETARIAN BURGER WITH JACKFRUIT, MAYONNAISE AND GARLIC SAUCE WITH CHILLI AND HONEY, SWEET AND SPICY VEGETABLES, PEPERONATA, BELGIAN FRIES

54 zł

Steki / Steaks

Polędwica wołowa (200/250g)
z pieczonymi ziemniakami, grillowanymi warzywami i sosem z zielonego pieprzu

BEEF TENDERLOIN (200/250g)
WITH BAKED POTATOES, GRILLED VEGETABLES AND GREEN PEPPER SAUCE

139 zł

Rostbef sezonowany* (300/350g)
z frytkami parmezanowymi, mieszanymi sałatami z winegretem i sosem z zielonego pieprzu

SEASONED NEW YORK STEAK (300/350g)
WITH PARMESAN FRIES, MIXED SALADS WITH VINAIGRETTE AND GREEN PEPPER SAUCE

*zapytaj o dostępność u obsługi dotyczy ROSTBEF I ANTRYKOT
*ask about availability from the staff, applies to SEASON NEW YORK STEAK AND SEASONED RIB EYE

149 zł

Antrykot sezonowany* (300/350g)
z ziemniakiem z patelni z pieczarkami, piklowaną czerwoną cebulą i sosem z zielonego pieprzu

SEASONED RIB EYE (300/350g)
WITH PAN-FRIED POTATO WITH MUSHROOMS, PICKLED RED ONION AND GREEN PEPPER SAUCE

*zapytaj o dostępność u obsługi dotyczy ROSTBEF I ANTRYKOT
*ask about availability from the staff, applies to SEASON NEW YORK STEAK AND SEASONED RIB EYE

149 zł

Desery / Desserts

Suflet czekoladowy z sosem malinowym i lodami miętowymi

CHOCOLATE SOUFFLE WITH RASPBERRY SAUCE AND MINT ICE CREAM

31 zł

Tradycyjny sernik

TRADITIONAL CHEESECAKE

22 zł

Maślane ciastko z lodami pistacjowymi i nadzieniem wiśniowym, sos czekoladowy

BUTTER COOKIE WITH PISTACHIO ICE CREAM AND CHERRY FILLING, CHOCOLATE SAUCE

24 zł

Brownie czekoladowe z musem Matcha, żelką gruszkową i sosem malinowym

CHOCOLATE BROWNIE WITH MATCHA MOUSSE, PEAR JELLY AND RASPBERRY SAUCE

24 zł

Tarta czekoladowa z karmelem, cremeux z marakuji, konfiturą z mango i marakuji

CHOCOLATE TART WITH CARAMEL, PASSION FRUIT CREMEUX, MANGO AND PASSION FRUIT JAM

23 zł

Szarlotka na ciepło z lodami

WARM APPLE PIE WITH ICE CREAM

23 zł

Tiramisu

TIRAMISU

27 zł

Potrzebujesz wyjątkowego miejsca na obiad z najbliższymi, spotkanie biznesowe czy wieczorny wypad ze znajomymi? Skontaktuj się z nami!