MENU

Tak jadano w dawnym Hotelu Rzeszów

Przystawki / Starters

Tatar wołowy z piklami, jajkiem przepiórczym i serem dojrzewającym

CHOPPED BEEF TARTAR WITH MIXED PICKLE, QUAIL EGG AND MATURE CHEESE

59 zł

Pâté z wolno pieczonej wieprzowiny, galaretka z rokitinika, piklowana czerwona cebula, cumberland z owoców leśnych, grzanka

Slow-roasted pork paté, sea buckthorn jelly, pickled red onion, forest fruit cumberland, toast

32 zł

Zupa / Soup

Żur z jajkiem i kiełbasą

TRADITIONAL POLISH SOUR RYE SOUP WITH EGG AND SAUSAGE

35 zł

Tradycyjny rosół domowy z makaronem

TRADITIONAL HOME-MADE BROTH WITH NOODLES

23 zł

Dania główne / Main dishes

Panierowany kotlet schabowy z puree ziemniaczanym z koprem, młoda kapusta zasmażana z pomidorami

Breaded pork chop with mashed potatoes and dill, young cabbage, fried with tomatoes

59 zł

Żeberka wieprzowe w glazurze piwno – miodowej, z kapustą zasmażaną, ziemniakami parmezanowymi i sosem BBQ

Pork ribs in beer and honey glaze, with fried cabbage and potatoes parmesan cheese and BBQ sauce

94 zł

Menu

Przystawki & Sałatki / Starters & Salads

Involtini z szynki dojrzewającej, rukola, avocado, ogórek marynowany, winegret z suszonymi pomidorami, dip serowy z gorgonzolą, focaccia

INVOLTINI OF CURED HAM, ROCKET, AVOCADO, PICKLED CUCUMBER, SUN-DRIED TOMATO VINAIGRETTE, GORGONZOLA CHEESE DIP, FOCACCIA

32 zł

Deska Antipasti
(wędliny i sery długodojrzewające, sery miękkie, oliwki, marynowana cebulka, grillowane warzywa, tapenada z suszonych pomidorów i oliwek, pieczywo)

ANTIPASTI BOARD
(COLD MEATS AND LONG-RIPENED CHEESES, SOFT CHEESES, OLIVES, PICKLED ONION, GRILLED VEGETABLES, DRIED TOMATO AND OLIVE TAPENADE, BREAD)

119 zł

Sałatka Cezar z kurczakiem, boczkiem, parmezanem i sosem anchois

CAESAR SALAD WITH CHICKEN, BACON, PARMESAN CHEESE AND ANCHOVY SAUCE

49 zł

Mieszane sałaty z opalanym camembertem, pomidor koktajlowy, ogórek, melon, szpinak, winegret porzeczkowy, crunch orzechowy

MIXED SALADS WITH ROASTED CAMEMBERT, CHERRY TOMATO, CUCUMBER, MELON, SPINACH, CURRANT VINAIGRETTE, NUT CRUNCH

49 zł

Krewetki z patelni z czosnkiem, kaparami, cebulą, chilli i bagietką pszenną

PAN-FRIED SHRIMPS WITH GARLIC, CAPERS, ONION, CHILLI AND WHEAT BAGUETTE

59 zł

Zupy / Soups

Krem pomidorowy z prażoną soczewicą, popcornem z kaparów, peperonatą i grzanką pszenną

TOMATO CREAM WITH ROASTED LENTILS, CAPER POPCORN, PEPERONATA AND WHEAT TOAST

25 zł

Zupa tajska z krewetką, kurczakiem i makaronem ryżowm

THAI SOUP WITH SHRIMP AND CHICKEN

37 zł

Makarony / Pasta

Pikantne tagliolini z papryczką jalapeño, panierawnym filetem z kurczaka, sosem louisiana, kremowym serem cheddar i masłem orzechowym

SPICY TAGLIOLINI WITH JALAPEÑO PEPPERS, BREADED CHICKEN FILLET, LOUISIANA SAUCE, CREAMY CHEDDAR CHEESE AND PEANUT BUTTER

49 zł

Spaghetti Carbonara z boczkiem, jajkiem, parmezanem i świeżą rukolą

SPAGHETTI CARBONARA WITH BACON, EGG, PARMESAN AND FRESH ARUGULA

51 zł

Papardelle z chorizo i krewetkami, szpinak, pomidor koktajlowy z kremowym sosem z mascarpone z białym winem

PAPARDELLE WITH CHORIZO AND SHRIMP, SPINACH, CHERRY TOMATO WITH CREAMY MASCARPONE SAUCE AND WHITE WINE

56 zł

Tagliatelle nero z łososiem, pomidor koktajlowy, szpinak, koper włoski w winno – maślanym sosie z Grana Padano

TAGLIATELLE NERO WITH SALMON, CHERRY TOMATO, SPINACH, FENNEL IN A WINE-BUTTER SAUCE WITH GRANA PADANO

58 zł

Zielone tagliatelle ze szpinakiem, cebulką balsamiczną, pomidorem suszonym, czosnkiem*

GREEN TAGLIATELLE WITH SPINACH, BALSAMIC ONION, DRIED TOMATO, GARLIC AND ONION*

* z kurczakiem / WITH CHICKEN +10 zł

48 zł

Risotto z pesto rosso, brokolli, cukinia, pieczarka, pomidor koktajlowy, puree z zielonego groszku, mascarpone*

RISOTTO WITH PESTO ROSSO, BROCCOLI, ZUCCHINI, MUSHROOM, CHERRY TOMATO, GREEN PEA PUREE, MASCARPONE*

* z polędwiczką / WITH TENDERLOIN +10 zł

52 zł

Dania główne / Main dishes

Łosoś pieczony, czarna soczewica, orientalny sos Goma – Teryjaki, chilli, majonez z awokado, fasolka edamame, marchew, wakame, mus z limonką

BAKED SALMON, BLACK LENTILS, ORIENTAL GOMA SAUCE – TERIYAKI, CHILLI, AVOCADO MAYONNAISE, EDAMAME BEANS, CARROTS, WAKAME, LIME MOUSSE

81 zł

Stek z tuńczyka w sezamie, puree z batata i białej fasoli, sos winno-maślany, orientalna sałatka z ogórka, czerwonej cebuli i granatu

TUNA STEAK IN SESAME, SWEET POTATO AND WHITE BEAN PUREE, WINE AND BUTTER SAUCE, ORIENTAL SALAD WITH CUCUMBER, RED ONION AND POMEGRANATE

84 zł

Polędwiczka wieprzowa, ziemniaki z patelni, koper włoski, seler naciowy, chilli, sos z boczniaków, mieszane sałaty, rzodkiewka, dip jogurtowy

PORK TENDERLOIN, PAN-FRIED POTATOES, FENNEL, CELERY, CHILLI, OYSTER MUSHROOM SAUCE, MIXED SALAD, RADISH, YOGHURT DIP

62 zł

Pieczona połówka kaczki, gnocchi buraczane z mascarpone i orzechami, zasmażana czerwona kapusta, mus z jabłka, sos rodzynkowy

ROASTED HALF OF A DUCK, BEETROOT GNOCCHI WITH MASCARPONE AND NUTS, FRIED RED CABBAGE, APPLE MOUSSE, RAISIN SAUCE

104 zł

Klasyczny burger wołowy z pomidorem i ogórkiem kiszonym, ser cheddar, domowy sos majonezowo – musztardowy z pikantnym jalapeño, bekon

CLASSIC BEEF BURGER WITH TOMATO, PICKLED CUCUMBER, CHEDDAR CHEESE, HOMEMADE MAYONNAISE AND MUSTARD SAUCE WITH SPICY JALAPEÑO, BACON

* frytki belgijskie / BELGIAN FRIES +8 zł

57 zł

Chrupiący, smażony bakłażan w panierce, ratatouille warzywne, oliwa z prażonymi pestkami dyni i słonecznika, dip jogurtowy z miętą

CRISPY, FRIED EGGPLANT IN BREADCRUMBS, VEGETABLE RATATOUILLE, OLIVE OIL WITH ROASTED PUMPKIN AND SUNFLOWER SEEDS, YOGURT DIP WITH MINT

52 zł

Steki / Steaks

Polędwica wołowa (200/250g)
z pieczonymi ziemniakami, grillowanymi warzywami i sosem z zielonego pieprzu

Beef tenderloin (200/250g)
with baked potatoes, grilled vegetables and green pepper sauce

149 zł

Rostbef sezonowany* (300/350g)
z frytkami parmezanowymi, mieszanymi sałatami z winegretem i sosem z zielonego pieprzu

SEASONED NEW YORK STEAK (300/350g)
with parmesan fries, mixed salads with vinaigrette and green pepper sauce

*zapytaj o dostępność u obsługi dotyczy ROSTBEF I ANTRYKOT
*ask about availability from the staff, applies to SEASON NEW YORK STEAK AND SEASONED RIB EYE

159 zł

Antrykot sezonowany* (300/350g)
z ziemniakiem z patelni z pieczarkami, piklowaną czerwoną cebulą i sosem z zielonego pieprzu

SEASONED RIB EYE (300/350g)
with pan-fried potato with mushrooms, pickled red onion and green pepper sauce

*zapytaj o dostępność u obsługi dotyczy ROSTBEF I ANTRYKOT
*ask about availability from the staff, applies to SEASON NEW YORK STEAK AND SEASONED RIB EYE

159 zł

Desery / Desserts

Suflet czekoladowy z sosem malinowym i lodami miętowymi

CHOCOLATE SOUFFLE WITH RASPBERRY SAUCE AND MINT ICE CREAM

34 zł

Tradycyjny sernik

TRADITIONAL CHEESECAKE

24 zł

Lody czekoladowe, sorbet wiśniowy, kruche ciastko z musem czekoladowym i owocami, sos waniliowy

CHOCOLATE ICE CREAM, CHERRY SORBET, SHORTBREAD WITH CHOCOLATE MOUSSE AND FRUIT, VANILLA SAUCE

32 zł

Monoporcja czekoladowa z aksamitnym kremem malinowym, mus jogurtowy z malinami, polewa czekoladowa

CHOCOLATE DESSERT WITH VELVETY RASPBERRY CREAM, YOGURT MOUSSE WITH RASPBERRIES, CHOCOLATE ICING

29 zł

Szarlotka na ciepło z lodami

WARM APPLE PIE WITH ICE CREAM

27 zł

Tiramisu

TIRAMISU

27 zł

Potrzebujesz wyjątkowego miejsca na obiad z najbliższymi, spotkanie biznesowe czy wieczorny wypad ze znajomymi? Skontaktuj się z nami!